ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ LINKS NEWSLETTER ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
English
LASER ΜΥΩΠΙΑΣ
 

 

ΙΑΤΡΟΙ
 
 
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΕΝΤΡΟ/ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - Διαγνωστικές Εξετάσεις
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, Μυωπία, ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗΣ, Πρεσβυωπία κ.α.
ΠΑΘΗΣΕΙΣ του οφθαλμού
ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
LASER ΜΥΩΠΙΑΣ

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΥ
Είναι πλέον διαθέσιμη για τους ασθενείς μας, στο κέντρο μας, η επέμβαση που εμποδίζει τον κερατόκωνο να προχωρήσει. Πρόκειται για το corneal collagen cross linking με χρήση ριβοφλαβίνης (C3-R). Έχει ένα εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας με ελάχιστες πιθανές παρενέργειες, ενώ πάντα ενισχύει τον κερατοειδή κατά 300%.
AΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΥΓΡΩΝ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ
Μετά το Renu Moisture Loc της Bausch&Lomb, πρόσφατα και η AMO ανακάλεσε εθελουσίως το δικό της υγρό φακών επαφής Complete Moisture Plus Multipurpose Solution. Αιτία ήταν η συσχέτιση του προϊόντος με περιστατικά κερατίτιδος από ακανθαμοιβάδα. Η λοίμωξη αυτή είναι σπάνια αλλά ιδιαίτερα καταστροφική - οι περισσότεροι ασθενείς που την αναπτύσσουν είναι χρήστες φακών επαφής.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ LASER - INTRALASE
Εδώ και πάνω από έναν χρόνο χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία αυτή στο κέντρο μας στη Μεγάλη Βρετανία. Κάνουμε πλέον περισσότερες επεμβάσεις LASIK (68%) με αυτήν τη μέθοδο, παρά με τη συμβατική και έχουμε τη μακρότερη και εκτενέστερη πείρα από τις χειρουργικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Σε σχέση με το συμβατικό flap, αυτό που σχηματίζεται με το femtosecond laser έχει τις εξής διαφορές • Είναι ελεγχόμενου εύρους και περισσότερο ελεγχόμενου βάθους. Αυτό μπορεί να έχει εφαρμογή σε λεπτότερους κερατοειδείς όπου το περιθώριο για να βγει το flap παχύτερο του αναμενομένου είναι στενότερο, αλλά και γενικότερα η διαθλαστική χειρουργική έχει στραφεί στην προσπάθεια το πάχος του flap να είναι το ελάχιστο δυνατό, καθότι έτσι είναι μέγιστη η μετεγχειρητική σταθερότητα του κερατοειδούς. Ειδικά με την επιλογή για λεπτότερο flap των 100 μικρομέτρων στα χέρια μας, η πιθανή απόκλιση είναι πολύ μικρή • Το laser ακολουθεί τα επίπεδα των ινών κολλαγόνου του κερατοειδούς. Από προκαταρκτικά στοιχεία φαίνεται να προκαλεί ελαφρά λιγότερες εκτροπές ανωτέρας τάξης, δηλαδή περισσότερο ομαλή επιφάνεια στην διάθλαση του φωτός. Εννιά στις δέκα επεμβάσεις που κάνουμε είναι εξατομικευμένη (wavefront-guided), όπου έχει μεγαλύτερη σημασία το flap να μη δημιουργεί από μόνο του καινούργιες μικρο-ανωμαλίες στον κερατοειδή. Επίσης, ίσως επανέρχεται νωρίτερα η αισθητικότητα του κερατοειδούς και η φυσιολογική παραγωγή δακρύων • Έχουμε παρατηρήσει ακόμα ελαφρώς ταχύτερη αποκατάσταση της όρασης σε σχέση με το συμβατικό flap • Είναι απίθανο να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η επέμβαση λόγω ατελούς flap και να πρέπει να επαναληφθεί σε τρεις μήνες. Βέβαια, στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού, αυτό το συμβάν είναι εξαιρετικά σπάνιο και με το συμβατικό flap. Από την άλλη μεριά, σχηματίζονται φυσαλίδες αερίου με το laser flap, οι οποίες πολύ σπάνια μπορεί να καθυστερήσουν τη σμίλευση για τη διόρθωση της μυωπίας • Διαρκεί πλέον το ίδιο η κατασκευή του και δεν καθυστερεί την επέμβαση, ούτε παρατείνει τον χρόνο κατά τον οποίο το μάτι είναι υπό πίεση. Η ταχύτητα έχει βελτιωθεί εξαιρετικά με τη συσκευή των 60KHz που χρησιμοποιούμε
LASIK ME INTRALASE & WAVEFRONT ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ - ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ
Εγκρίθηκε πλέον η διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών στους πιλότους της Αμερικανικής Αεροπορίας, του Ναυτικού αλλά και της NASA με τη χρήση του Intralase. Μέχρι πρόσφατα έκαναν μόνο PRK/LASEK δηλαδή τεχνικές χωρίς κρημνό (flap) στο ιπτάμενο προσωπικό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έκαναν και LASIK. Τώρα πλέον με το Intralase και την εξατομικευμένη σμίλευση (All-laser wavefront-guided LASIK) θεωρείται ότι είναι ασφαλές και οι πιλότοι με όλες τις ακραίες συνθήκες στις οποίες υποβάλλονται να έχουν flap. THN ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ. Έχουμε τη μακρότερη πείρα στον ελληνικό χώρο σε αυτές τις δύο τεχνικές, τις οποίες και χρησιμοποιούμε από τις αρχές του 2006 στην Αγγλία.

 

 
Αθηναϊκό Οφθαλμολογικό Κέντρο Κηφισίας 125 - 127, στάση μετρό Πανόρμου  
τηλ: 2106913800, 210 69 14300, 210 69 90556